BEZPEČNOSŤ NADEVŠETKO

Rollerblade je pravdepodobne najstaršia firma na svete, ktorá sa špecializuje na in-line korčuľovanie. Vďaka tomu môžete vyskúšať, ako vyzerajú korčule, do ktorých sa premieta 30 rokov skúseností s ich výrobou. Rollerblade predstavuje svetovú technologickú špičku, ktorá veľmi dbá na pohodlie a dizajn. Najznámejší fineskou je systém uťahovania TFS, ktorý sa napriek počiatočnej nedôvere presadil a robí radosť desaťtisícom korčuliarov. Firma Rollerblade sa zúčastňujú dokonca aj dobročinných akcií. V roku 2008 prispel 5000 doláre na akciu proti hladu. Rokovali tak v súvislosti s istým Jackom SISSON, mladým študentom, ktorý strávil rok 2008 na in-line korčuliach po celých Spojených štátoch amerických. Z Yorktowne, Virgínia do San Diega a Kalifornie, aby šíril povedomie a získla finančné prostriedky na hlad vo svete.

 

Rollerblade ponúka všelijaký sortiment pre in-line, ako sú in-line korčule, chrániče na in-line korčule, prilby na in-line korčule, športové oblečenie a ďalšie. Chrániče a prilby sú dôležité pre vašu bezpečnosť. In-line prilby sa výrazne nelíši od helmy na bicykel, avšak je tu pár menších rozdielov. Helma na in-line korčule má tvrdšie a ťažšie škrupinu a lepšie kryje temeno hlavy pri častom páde dozadu. Cyklistická prilba je ľahšia, má menej pevnú škrupinu, ale možno ju používať aj na in-line korčule pri variante fitnes.

 

In-line chrániče tvorí nevyhnutnú súčasť vybavenia pri aktívnom korčuľovaní. Chrániče obvykle chránia ruky (dlane), lakte a kolená pred odrením či dokonca zlomeninami pri páde alebo rôznych kolíziách. Chrániče sú potrebné ako pre deti, tak aj pre staršie korčuliarov. Odporúčame základné vybavenie rúk, nôh a hlavy. Neváhajte investovať do prilby! Pre dieťa ju môžete použiť aj na bicykel, a sady chráničov (na lakte, kolená a zápästia). Chrániče na ruky sú jedným z najdôležitejších prostriedkov na ochranu pri páde. Pád na korčuliach totiž najčastejšie tlmíme rukami (čo ale nie je správne). Spoločne s chráničmi zápästia a lakťov sú chrániče kolien to najdôležitejšie. Pri páde totiž najčastejšie spadneme aj na kolená a vznikajú tak nepekná a bolestivá odreniny či dokonca pomliaždeniny a zlomeniny.